ΖΩΗ ΒΕΗΚΩΝΤΗ

Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση Σπίλων

δερματοσκοπηση – χαρτογραφηση σπιλων

Δερματοσκόπηση

Ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις δέρμα και σκοπώ που σημαίνει κοιτάζω-παρατηρώ-ερευνώ. Αποτελεί λοιπόν τεχνική επισκόπησης του δέρματος.

Η δερματοσκόπηση αποτελεί την απεικονιστική και διαγνωστική μέθοδο παθήσεων του δέρματος και χρησιμοποιείται κυρίως στην εξέταση των σπίλων (ελιών) για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος (μελανώματος). Η χρήση της δερμακοσκόπησης έχει αυξήσει σημαντικά τη διαγνωστική ικανότητα των δερματολόγων και έχει συμβάλλει στη μείωση της θνητότητας από το μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος).

Αν και παραδοσιακά η δερματοσκόπηση χρησιμοποιείται για την εκτίμηση των δερματικών όγκων, τελευταία φαίνεται να είναι χρήσιμη και σε άλλους τομείς της Δερματολογίας. Τα δερματοσκοπικά πρότυπα διαφόρων φλεγμονωδών και λοιμωδών δερματοπαθειών έχουν ήδη περιγραφεί, και η χρήση της τεχνικής αυτής φάνηκε να βελτιώνει την κλινική αξιολόγηση και να διευκολύνει τη διαφορική διάγνωση.

Χαρτογράφηση σπίλων

Η αλματώδης τεχνολογική πρόοδος μας έχει χαρίσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στη διαφορική διάγνωση μιας ελιάς από ένα αρχόμενο μελάνωμα. Πρόκειται ουσιαστικά για τη Δερματοσκοπική εξέταση (που αναφέραμε παραπάνω) με τη βοήθεια ενός ειδικού υπολογιστή. Τα πλεονεκτήματα της Χαρτογράφησης είναι η μεγαλύτερη μεγέθυνση της δερματοσκοπικής εικόνας της εξεταζόμενης βλάβης και η δυνατότητα σύγκρισης της στα επόμενα ραντεβού της επανεξέτασης. Επιπλέον πρόκειται για γρήγορη, ανώδυνη, ασφαλή και ευχάριστη εξέταση.

Η φιλοσοφία της χαρτογράφησης βασίζεται στην ακριβή καταγραφή της θέσης των σπίλων στις κλασσικές ανατομικές επιφάνειες του σώματος και την τακτική τους παρακολούθηση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του https://all4skin.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

All4Skin © 2023 | Κατασκευή Ιστοσελιδων - Web Builders