ΖΩΗ ΒΕΗΚΩΝΤΗ

Τι είναι το Botox και τι επιτυγχάνει;

Θεραπεια με botox

Το Botox είναι μία ενέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία αισθητικής βελτίωσης του προσώπου, που στις μέρες μας αποτελεί την πιο δημοφιλή μέθοδο αντιγήρανσης.

Θεραπεια με botox

Είναι μία εξασθενημένη αλλαντοτοξίνη που παράγεται από το μικροοργανισμό Clostridium Botulinum. Αυτό που λέμε όλοι σήμερα με τον όρο “botox” στην ουσία είναι η εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, που κυκλοφορεί στην αγορά με τις εμπορικές ονομασίες Botox,  Dysport και Vistabel.

Το Botox ενεργεί στους  μύες που προκαλούν τις εκφράσεις μας όπως για παράδειγμα θυμός, λύπη, απορία ή έκπληξη. Με τη δράση του το Botox χαλαρώνει τους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εξαφανίζονται και το δέρμα να φαίνεται νεότερο, πιο λαμπερό και λιγότερο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒOTOX;

Θεραπεια με botox

Η Botox-θεραπεία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης που προκαλούνται από τους μιμικούς μύες όταν αυτοί συσπώνται. Τέτοιες είναι οι ρυτίδες :
• του μετώπου.
• του μεσόφρυου.
• γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας).
• γύρω από το στόμα.
• στα πλάγια της μύτης ( bunny lines ).
• του λαιμού και του μπούστου.
• συγχρόνως επιτυγχάνεται ανύψωση της γωνίας των φρυδιών κατα 2-3mm καθιστώντας το βλέμμα πιο ξεκούραστο και την όψη του προσώπου σαφώς νεότερη.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Το Botox εφαρμόζεται σε κατάλληλα σημεία μετά από σχεδιασμό του προσώπου από τον ειδικό Ιατρό, με μικρά τσιμπήματα στην κατάλληλη δοσολογία, χρησιμοποιώντας λεπτή βελόνα.
Πρόκειται για μία ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία που δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά, ενώ ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Θεραπεια με botox

Μετά απο 10-15 ημέρες ο ασθενής επανεξετάζεται προκειμένου να γίνει συμπληρωματική  έγχυση σε σημεία όπου η δράση δεν είναι ικανοποιητική.
Όταν το Botox χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας, τότε οι μικρές ενέσεις γίνονται ενδοδερμικά, προκειμένου να γίνει προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ιδρωτοποιών αδένων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΒΟΤΟΧ;

Η Botox θεραπεία αναφέρεται σε γυναίκες και άνδρες άνω των 28-30 ετών και μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία μέχρι την ηλικία των 60 ετών.
Σε νεότερη ηλικία εφαρμόζεται προληπτικά σε ρυτίδες που έχουν σχηματιστεί (λόγω αυξημένης εκφραστικότητας), αλλά δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση εφαρμόζεται το baby-Botox δηλ. σε μικρότερη ποσότητα ώστε να προληφθεί η μονιμοποίηση των ρυτίδων.
Σε ηλικίες άνω των 60 ετών έχει μικρότερη δράση λόγω του ότι οι ρυτίδες από “δυναμικές” ( προκαλούμενες με τις εκφράσεις), έχουν γίνει “μόνιμες”. Στην περίπτωση αυτή γίνεται συνδυασμός  Botox και υαλουρονικού οξέος( γέμισμα των ρυτίδων) για βελτίωση του αποτελέσματος.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΤΟΧ- ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΤΟΧ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΩ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Θεραπεια με botox

Η δράση του Botox είναι προσωρινή και ποικίλλει. Σε γενικές γραμμές διαρκεί απο 4-7 μήνες. Το χρονικό αυτό διάστημα εξαρτάται, εκτός από την εκφραςτικότητα του κάθε ατόμου, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές του και από το υλικό που χρησιμοποιείται στον κάθε αςθενή. Το ιδανικό είναι να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο και όχι συχνότερα,  ώστε να μη μειωθεί η αποτελεσματικότητά του στο χρόνο.
Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης όταν αυτή χρησιμοποιείται  στην υπεριδρωσία παλαμών, μασχαλών και πελμάτων, κυμαίνεται απο 7-9μήνες, επιτρέποντας στον ασθενή να νιώθει ευχάριστα και άνετα στην καθημερινότητά του.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Το ΒΟΤΟΧ σε γενικές γραμμές είναι μία πολύ καλά ανεκτή θεραπεία χωρίς πολλούς περιορισμούς. Η χρήση του αντενδείκνυται σε άτομα με μυοπάθειες, στις εγκύους και κατά την περίοδο της γαλουχίας.

ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΝΩ ΒΟΤΟΧ;

Το παγωμένο πρόσωπο είναι μία παρενέργεια του ΒΟΤΟΧ που εμφανίζεται όταν η χρήση του γίνεται από μη εξειδικευμένα άτομα ή όταν υπερδιορθώνεται το πρόβλημα του ασθενούς. Κατά την εφαρμογή του ΒΟΤΟΧ ο ειδικός γιατρός θα πρέπει να δώσει προσοχή στη διατήρηση της έκφρασης του προσώπου, ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του https://all4skin.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

All4Skin © 2019 | Κατασκευή Ιστοσελιδων - Web Builders