ΖΩΗ ΒΕΗΚΩΝΤΗ

PRP

θεραπεια prp

ΟΡΘΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – PRP ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όταν η φύση συναντά την τεχνολογία –  Νέες τεχνικές υποβοήθησης και επιτάχυνσης της επούλωσης.

Η Ορθοβιολογία είναι ένας σύγχρονος ερευνητικός κλάδος ο οποίος χρησιμοποιεί αυτόλογα βιοϋλικά, υλικά δηλαδή προερχόμενα από τον ίδιο τον οργανισμό, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την ικανότητα αυτοϊασης και ανάπλασης του ανθρωπίνου σώματος.

Η πλέον εξελιγμένη τεχνική μέθοδος γνωστή ως PRP ( Platelet Rich Plasma ) δηλαδή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, είναι μία από τις πιο σύγχρονες και ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες με ποικίλες εφαρμογές. Εκτός από τη Δερματολογία η μέθοδος PRP εφαρμόζεται και σε πλήθος άλλων Ιατρικών Ειδικοτήτων όπως : Ορθοπαιδική, Γενική Χειρουργική, Οδοντιατρική, Αγγειοχειρουργική (χρόνια έλκη και κατακλίσεις).

Η αυτόλογη θεραπεία PRP, περιγράφηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’70 με διάφορα συνώνυμα όπως γέλη αιμοπεταλίων. Πρόκειται λοιπόν για μία παλαιά σε λογική, αλλά εξελιγμένη στην τεχνική μέθοδο, πολλά υποσχόμενη, με ευρύ φάσμα εφαρμογών. Η επιτυχία του PRP έγκειται στη συγχώνευση τεχνολογίας αιχμής και φυσικής ικανότητας του σώματος για ανάπλαση.

Η φιλοσοφία της θεραπείας PRP βασίζεται στην αρχή της δράσης των αιμοπεταλίων, τα οποία μετά από ένα τραυματισμό του δέρματος αρθροίζονται στην περιοχή του τραυματισμού απελευθερώνοντας ειδικούς αυξητικούς παράγοντες. Αυτές οι εξειδικευμένες πρωτείνες ρυθμίζουν τη φλεγμονώδη αλληλουχία και κατευθύνουν τη διαδικασία της επούλωσης. Επομένως κατά την εφαρμογή του PRP, τα αιμοπετάλια λειτουργούν ως ένα σύστημα προστασίας έναντι κάθε τραυματισμού του δέρματος, δρώντας καταλυτικά στην αναγέννησή του.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ PRP ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ PRP

Στη Δερματολογία το PRP εφαρμόζεται με εμφανή αποτελέσματα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και έχει ενδείξεις στις ακόλουθες δερματολογικές καταστάσεις :

  • Πρόληψη της γήρανσης του δέρματος
  • Εγκατεστημένες ρυτίδες προσώπου (εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων – βελτίωση των πιο βαθιών και μόνιμων). Ουλές και σημάδια ακμής ιδιαίτερα μετά από χρήση ισοτρετινοϊνης (βιταμίνης Α από το στόμα)
  • Φωτογήρανση – Δερματική ελάστωση
  • Τριχόρροια. Στην περίπτωση αυτή η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP δρα καταλυτικά στον περιορισμό του ρυθμού της τριχόπτωσης, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του τριχωτού της κεφαλής

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ PRP;

Κατά την εφαρμογή της PRP μεσοθεραπείας, μικρή ποσότητα αίματος ( 20-30 ml ) λαμβάνονται από το Δερματολόγο και από περιφερική φλέβα του ασθενούς. Το αίμα τοποθετείται σε ειδικά φιαλίδια με αντιπηκτικό. Η διαδικασία στην συνέχεια ολοκληρώνεται σε 2 στάδια: την φυγοκέντρηση και την απομόνωση του PRP. Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είναι η συλλογή αιμοπεταλίων σε μικρό όγκο πλάσματος, τα οποία ενεργοποιούνται πριν χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχύεται τοπικά στο πρόσωπο με τη γνωστή μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Το PRP είναι μία ανώδυνη διαδικασία, που διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, αξιοποιώντας όλους τους αυξητικούς παράγοντες που διαθέτει ο ίδιος ο οργανισμός, σε συμπυκνωμένη μορφή. Έτσι το PRP προσδίδει στο δέρμα μία εξαιρετική ώθηση για ανάπλαση.

Η μέθοδος PRP μπορεί να επαναληφθεί για 1-2 φορές ακόμα μέσα σε διάστημα 3 μηνών προκειμένου να γίνει η πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της, για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα με την μέγιστη διάρκεια.

Η ενέσιμη θεραπεία PRP δεν απαιτεί υψηλό κόστος για τη χρήση της και επειδή το υλικό που χρησιμοποιείται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς είναι πλήρως βιοσυμβατό, δεν προκαλεί αλλεργίες ή αυτοάνοσες αντιδράσεις, δεν έχει επιπλοκές, δεν αφήνει σημάδια και μπορεί να εφαρμοστεί στο ιατρείο σε μία ολιγόλεπτη επίσκεψη.

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η μέθοδος αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP έχει ήδη δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στους ασθενείς εκείνους που δε θέλουν να κάνουν χρήση ή εγχυση στο δέρμα τους εξωγενών προϊόντων ( Botox – Υαλουρονικό οξύ ). Όμως η μέθοδος PRP μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με αυτά για μέγιστα αποτελέσματα, δίνοντας έτσι στον ασθενή τη δυνατότητα επιλογής της θεραπευτικής του πορείας, σύμφωνα πάντα με αυτό που του ταιριάζει.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του https://all4skin.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

All4Skin © 2019 | Κατασκευή Ιστοσελιδων - Web Builders